Healingviten.com

Oppnå en indre balanse

Krystaller

Ikke noe nytt
Bruk av steiner eller krystaller for velvære er ikke noe
som har kommet med New Age bølgen. Gjennom tidene
har folkeslag brukt steiner intuitivt til ulike formål. Det er
ikke bare det at de er fine å se på, men de vibrerer ut
positiv energi. Alle krystaller har ulik energi og vibrerer
på ulike vis. Når vi jobber med steiner, eller de jobber
med oss, aktiverer de områder i kroppen vår som har
samme vibrasjon som det steinen selv har. På denne
måten kan vi plutselig bli oppmerksom på følelser eller
tanker som vi lenge har fortrengt. Vi får da en gyllen
mulighet til å arbeide med disse blokkeringene og løse
dem. Bare vi gidder eller tør så ligger det mye fantastisk
i steiner. De kan gjøre oss gladere, gi bedre søvn, mer
energi og gjøre oss mer kjærlige. Det er overhodet
ingenting mystisk med bruk av steiner. Det er naturlig og har blitt brukt i generasjoner. Vi har bare nå i det siste årene tatt opp tråden igjen, noe mange ser på i en slags panikk.

Det er som sagt ikke sånn at alle steiner passer til alle individer. Bruk av og samarbeid mellom steinen sin energi og din egen er veldig personlig og individuell. En stein kan passe en person perfekt, mens en annen overhodet ikke føler noen utvikling. Steiner kan inneha kraftig helbredende energi, og du vil kanskje bli overrasket over hvor mye en så liten stein kan inneholde. Den vil hjelpe deg på mange plan, og mest sannsynlig vil du kjenne hvilke stein som passer til dine behov. Som man så populært sier: det er ikke du som velger steinen, men steinen som velger deg!

Ved valg av stein bør du ta den opp i hånden og prøve å kjenne etter på følelsene dine. Blir du varm i hånden, merker glede, sorg, sinne eller andre lignende følelser, og du føler steinen er riktig for deg – ja, da er den nok det. Du bør lese litt om hvordan en dyr og en billig stein kan se ut av de ulike sortene du er interessert i, slik at du ikke betaler mer enn du burde. Eller kjøper steiner som viser seg å ikke være den du vil ha. For eksempel er ofte citriner brente ametyster. Citriner blir til ved å smelte ametyster, men en "ekte" citrin skiller seg ut fra en "fake" citrin, ved at de blir smelta i lava i naturen, noe som gir en annen energi i steinen.

Hva bruker man steiner til?
Mange bruker det ved healing og meditasjon. Etter mye meditasjon kan man lære seg å kjenne energien til hver enkelt stein. På denne måten kan du finne den steinen og den hjelpen du trenger akkurat den dagen. For andre kan det være spennende å eksperimentere med steiner under hodeputa når man sover. For eksempel gir ametyst kvinner god søvn, mens tigerøye fungerer på samme måte for menn.

Ta vare på steinene
Energiutvekslingen mellom steinene og deg bør ikke være ensidig. Man bør ta hånd om steinene,
og det finnes ulike måter å gjøre dette på. For eksempel kan du holde den under iskaldt vann og visualisere at den skitne og tyngre energien renner av, til steinen blir klar og frisk. NB! Noen steiner tåler ikke vann. Det finnes da andre måter å rense de på. Blant annet kan man tilføre ny og lett energi i den ved å utføre Den Gylne Bevegelsen og lade ut energien fra hendene, til steinen.


.